Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

5/7/15

Ελλάδα Δημοψήφισμα 2015



5-7-2015
Μένουν 0 ημέρες μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος.
Υπάρχουν  πρωτόγνωρη εικόνα και συναισθήματα σε όλους. 
Την αδυναμία ,την ανικανότητα ,την διαφθορά των πολιτικών πρέπει να την επιλύσουν οι πολίτες.
Ο Τσίπρας  πριν από 5 μήνες εξελέγει με μεγάλο ποσοστό γιατί υποσχέθηκε πολλά σε ένα λαό που είχε περάσει για 5 χρόνια πολλά. 
Πίστεψε και αυτός στο αδιάφθορο και καθαρό παρελθόν του και όρμησε σαν ταύρος στη Ευρώπη να διορθώσει όλες τις αδικίες.
 Όμως προσέκρουσε σε τοίχο .
Οι Ευρωπαίοι δεν υποχώρησαν σε τίποτε αντιθέτως σκλήρυναν την στάση του ζητώντας περισσότερα κάθε φορά γιατί δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση σε άλλα κράτη ότι με διαπραγμάτευση μπορούν να αμφισβητούν την λιτότητα. 
Αλλά και ότι ένα αριστερό κόμμα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τα δικά τους κόμματα. 
Οι Podenos (αριστερό) της Ισπανίας ήδη έχουν αναρριχηθεί πολύ ψηλά .
Έτσι φτάσαμε σε αδιέξοδο και ο Τσίπρας κήρυξε δημοψήφισμα στις 5-7-2015 με ερώτημα αν θέλουμε την τελευταία πρόταση (μνημόνιο) των Ευρωπαίων ή όχι .
Η αντιπολίτευση και οι Ευρωπαίοι το γύρισαν και είπαν ότι το ΝΑΙ σημαίνει μέσα στη Ευρώπη και το ΟΧΙ εκτός.
Ξεκίνησε ένας καταιγισμός ειδήσεων, δήθεν πληροφοριών  και συμβουλών από ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας . 
Αξιωματούχοι από την Ευρώπη και Αμερική  λένε, συμβουλεύουν ,απειλούν για GREXIT και καταστροφή της Ελλάδας. 
Η Ευρωπαϊκή τράπεζα διέκοψε την ρευστότητα από τις τράπεζες. 
Από την Δευτέρα  29-6-2015 έκλεισαν οι τράπεζες και μπορείς να πάρεις μόνο 60 ευρώ από τα ΑΤΜ. 
Έχει γίνει ένας χαμός με τις πληρωμές των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ ,πληρωμές των υποχρεώσεων των εμπόρων προς το εξωτερικό για αγορά πρώτων υλών ,καυσίμων και κάθε εισαγόμενο  είδος.
 Η προπαγάνδα από τη άλλη διογκώνει αυτή την εικόνα και ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί από αυτό που ζει αλλά και από το τι τον περιμένει μετά το δημοψήφισμα.
Ο Τσίπρας  θέλει να το παίξει ο ήρωας της αριστεράς που κατατρόπωσε το κεφάλαιο. Φυσικά οι άλλοι που έχουν το χρήμα και όλες τις δυνατότητες δεν τον αφήνουν και σε ότι προτείνει φέρνουν αντιρρήσεις .
 Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει χρονικά περιθώρια  για να συνεχίσει ατέρμονες διαπραγματεύσεις καθώς οι πληρωμές τρέχουν και ρευστό δεν υπάρχει. 
Με το σκεπτικό  της εκβίασης των Ευρωπαίων ο Τσίπρας ξεκίνησε το δημοψήφισμα . Με το ΝΑΙ δέχονται οι Έλληνες να υποστούν ένα νέο μνημόνιο με τους υπέρογκους φόρους και άλλα δεινά. 
Με το ΟΧΙ απορρίπτουν το μνημόνιο και αρχίζουν νέες διαπραγματεύσεις . Σήμερα το βράδυ λήγει το υπάρχον μνημόνιο.
 Οι τράπεζες είναι κλειστές .
Η δόση στο ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί απόψε όπως  έπρεπε. 
Ο κόσμος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με 60 ευρώ ανάληψη και υπάρχει ένας διάχυτος φόβος για το τι μας περιμένει έτσι που μπλέξαμε. 
Ο Τσίπρας το παίζει σκληρός και λέει δεν ιδρώνει το αυτί του από τις πιέσεις των Ευρωπαίων. 
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον πρέπει ο πολίτης να αποφασίσει τι να ψηφίσει.
Πολύ φοβάμαι ότι τα εκατομμύρια των ανέργων ,αυτών που δεν έχουν να χάσουν τίποτε αφού ήδη τα έχασαν θα ψηφίσει ΟΧΙ και σαν εκδίκηση προς το πολιτικό σύστημα που τους έφερε σε αυτά τα χάλια αλλά και σαν αντίδραση προς τους φανερούς εκβιασμούς των Ευρωπαίων.
Ο Τσίπρας αν κατορθώσει να φέρει μια συμφωνία καλύτερη θα μείνει στη ιστορία σαν ο αριστερός που κατατρόπωσε το κατεστημένο της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Αλλά φοβάμαι ότι έτσι που είναι μόνος και έχει όλους τους μεγάλους αντίπαλους ή ουδέτερους δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε παρά μόνο να καταστρέψει την Ελλάδα. Η αριστερά πριν 70 χρόνια με τον εμφύλιο και τώρα ξανά η αριστερά με τα μνημόνια .     

7-10-2018

Πέρασαν 3 χρόνια μετά το περίφημο δημοψήφισμα όπου το "όχι"έγινα "ναι".

Ο Τσίπρας ακολούθησε τις εντολές των Ευρωπαίων και έγινε   πιό υπάκουος και απο τους προηγούμενους .  Πέρασαν μειώσεις συντάξεων , περικοπές, έλεγχοι των πάντων μέσω της πληροφορικής. Αυξήσεις φόρων , εισφορών.
¨Όλα έγινα με  σχεδόν ανύπαρκτη διαμαρτυρία από μέρους των πολιτών ή των συνδικαλιστικών οργάνων .
Σήμερα , αφού τον Αύγουστο τυπικά βγήκαμε από τα μνημόνια , δεν έχει αλλάξει τίποτε . Πληρώνουμε μεγάλο φόρο εισοδήματος , ΕΝΦΙΑ εξοντωτικό,οι αυτοαπασχολούμενοι μεγάλες εισφορές .Οι δε συντάξεις έχουν μειωθεί σε τραγικά επίπεδα . 
Πλησιάζουν εκλογές και  η τακτική είναι να τα πάρουμε από τους έχοντες και να τα μοιράσουμε στους μη έχοντες με μορφή ποικίλων επιδομάτων έτσι θα έχουμε ψηφοφόρους.                                                                                                                                                  Οι πολίτες θέλουν αλλά οι μεγάλοι δεν θέλουν .

Οι ήρωες μένουν στην ιστορία αλλά αυτοί δεν υπαρχουν πλέον για να την διαβάσουν. 

Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση αρκεί να το θέλουν και οι Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου