Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

15/6/09

Μιά νέα θρησκεία

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει Θεός .

Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη ένα Θεός .

Από τότε που ο άνθρωπος ανέπτυξε λογική σκέψη συνειδητοποίησε την αδυναμία του και αναγκάστηκε να αναζητήσει τον Θεό .

Στην ουσία ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ελεύθερος θέλει να αισθάνεται προστασία για αυτό και δημιούργησε τον Θεό ή τους Θεούς και έδωσε μορφή ,ιδιότητες κτλ

Επειδή ο Θεός σαν έννοια ήταν πολύ απόμακρη και δεν θα γινόταν εύκολα αποδεχτός και κατανοητός οι ιδρυτές των θρησκειών και οι παρατρεχάμενοι δημιούργησαν ένα προφήτη , ένα υιό , έναν που δέχτηκε την θεία επιφοίτηση κάποιον δηλαδή άνθρωπο που ήρθε σε επαφή με τον Θεό .

Αυτός έγινε ευκολότερα αποδεχτός και μπορούσαν μέσω αυτού να έχουν επικοινωνία με τον Θεό .

Τα επιχειρήματα αυτών που πιστεύουν για την ύπαρξη και αυτών που δεν πιστεύουν στη ύπαρξη Θεού είναι γνωστά και δεν τα επαναλαμβάνω .

Τόσους αιώνες οι άνθρωποι αποκλεισμένοι στα εθνικά τους σύνορα είχαν και μιά θρησκέια που του εξέφραζε .

Αυτή όμως η διαφορετική θρησκεία έγινε και αιτία για πολέμους , σπαραγμούς διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την θρησκεία τους και προσπάθεια προσηλυτισμού .

Σήμερα που τείνουν να εξαφανιστούν τα εθνικά σύνορα , οι δραστηριότητες γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο , οι άνθρωποι μετακινούνται εύκολα , οι ιδέες διαδίδονται είναι κρίμα να συνεχίζεται ο άνθρωπος να είναι εγκλωβισμένος σε μιά συγκεκριμένη θρησκεία που τον διαφοροποεί απο τους άλλους συνανθρώπους του .

Μιά νέα θρησκεία πρέπει να δημιουργηθεί που να ενώνει όλους τους ανθρώπους σε ένα καλύτερο αύριο .

Οι ηγέτες των τωρινών θρησκειών διογκώνουν τις διαφορές μεταξύ των θρησκειών για διατηρήσουν τα προνόμια τους και την εξουσία τους . (κάτι ανάλογο με τα πολιτικά κόμματα )

Η νέα θρησκεία είναι :

1) Πίστη σε υπέρτατη/τες δύναμη/μεις ( δεν ορίζω αριθμό για να μην έλθω σε διένεξη με μονοθειστές και πολυθειστές)

2) Κυρίαρχο στοιχείο την νέας θρησκείας θα είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο (όλες οι θρησκείες το δέχονται )

3) Ελαχιστοποίηση του τυπικού σε ενέργειες κοινά αποδεχτές απο όλους τους λαούς και κουλτούρες (όσο πολύπλοκο το τυπικό τόσο πιό εύκολα βγαίνουν διαφορές )

4) Στη νέα θρησκεία να μην υπάρχει προσπάθεια απόδοσης χαρακτηρισμών , ονομάτων , ιδιοτήτων , περιγραφών της υπερτατης δύναμης .(κύρια αιτία της διάσπασης των θρησκειών )
5) Να μήν γίνεται μνεία ,περιγραφή ,προυποθέσεις για μεταθάνατο ζωή . Το ζήτημα αυτό μας είναι τελείως άγνωστο . Ολες οι θρησκείες εκφράζουν απο μία υποθετική άποψη .

6) Ολες οι θρησκείες για να κάνουν αποδεχτά απο τους πιστούς τα λεγόμενά τους επικαλούνται κάποιον Απεσταλμένο απο τον θεό ,Υιό , Προφήτη , κάποιον που δέχτηκε επιφοίτηση κ.α .Στη νέα θρησκεία δεν επικαλούμαστε κανένα απλώς θα πιστεύουμε .

Η βάση της θρησκείας θα είναι πίστη σε κάτι ανώτερο που δημιούργησε τον κόσμο και συνεχίζει να μεριμνά αλλά με τρόπο που δεν μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος .

Αγάπη προς τον συνάνθρωπο με όλες τις προεκτάσεις που έχει αυτό .(κατάργηση της αδικίας ,της βίας , της εκμετάλλευσης , βοήθεια στους αδυνάτους, κατανομή αγαθών της γής όσο το δυνατόν ισόποσα ,εξάλειψη των ανισοτήτων κ.α)

Το σκεπτικό είναι οτι η νέα θρησκεί πρέπει να είναι απλή για να ακουμπά όλε τις κουλτούρες και να μην δίνει έδαφος για διενέξεις και παρερμηνείες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου