Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

19/6/09

Η κόρη μου πέρασε στο πανεπιστήμιο
Παρασκευή 19-6-2009 .

Μας είχαν πει ότι θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στις 26 Ιουνίου τελικά όμως το συντόμευσαν τους ανακοίνωσαν σήμερα .

Όλοι θέλαμε κάπου να κρυφθούμε .Τελικά ανέλαβε η κουμπάρα να μας βοηθήσει αυτή θα θα τα μάθαινε και θα μας τα έλεγε εγκαίρως .

Πήγα στη δουλειά και μόλις μπαίνω μέσα μου λένε σας πήρε η γυναίκα σας ,να την πάρετε .
Κατάλαβα . Ηλθαν

Παίρνω τηλέφωνο και η γυναίκα μου αρχίζει χωρία να παίρνει ανάσα .

Συγχαρητήρια στα αρχαία πήρε τόσο στην ιστορία τόσο ………

Τελικά είχε βγάλει 19236 μόρια .Υπεραρκετά για τη φιλολογία Θεσσαλονίκης

Μετά από λίγο με ξαναπαίρνει έγινα ένα λάθος τα μόρια είναι 19244 .

Πράγματι ένοιωσα χαρά . Εγώ που δεν εκδηλώνουμε .

Ένα αίσθημα ικανοποίησης μετά από δύο χρόνια αγωνίας ,εξόδων που έπιασαν τόπο.

Αλλά και αμέσως σκέψεις: « που θα βρει σπίτι , πώς θα τα βγάλει πέρα ; » ,σκέψεις που δεν σε αφήνουν στο τώρα αλλά αμέσως σε πάνε στο : « και τώρα τι κάνουμε ;»

Καπνίζω το τσιγάρο και η Μερόπη: «ξέρεις θα βγουν οι βαθμοί σήμερα;» «Τους πήρα ήδη έπιασε 19300» «Συγχαρητήρια και σε ανώτερα .Μπράβο»

Λέω στο Ιωάννη «δεν τρώμε κανένα σάντουίτς ;» Αρχίζει να παίρνει παραγγελίες . Του δίνω ένα πενηντάρικο « Τα κερνάω εγώ . Πέρασε η κόρη μου »

Δεν με χωρούσε ο τόπος μια στη δουλειά μια στο PC λίγη συνομιλία πέρασε η ώρα .
Στη επιστροφή η Ελένη «συγχαρητήρια δεν μας μιλούσες για τη κόρη σου κρυφός ήσουν Τα δικά μου όταν έδιναν είχαν ανεβάσει πυρετό έπαθαν αλλεργία»

Φτάνω στο σπίτι αγκαλιές «συγχαρητήρια καλή σταδιοδρομία» στη κόρη «Συγχαρητήρια συνέβαλες και εσύ στους βαθμούς» στη γυναίκα .Πράγματι κάθε βράδυ άκουγε με ένα βιβλίο στο χέρι τη κόρη να λέει ολόκληρα βιβλία από έξω .

Τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν . Η κόρη να έχει αμφιβολίες «μήπως έκαναν λάθος» .Την επιτυχία δύσκολα την πιστεύεις . Θα πάω το απόγευμα να τα ξαναδώ με την Φωτεινή.
Έρχεται η θεία, θα έλθει και η γιαγιά να φάμε . Βγαίνει η Αντωνία η Αννη «συγχαρητήρια θέλουμε κέρασμα »

Παραγγέλνουμε κοτόπουλο και κεμπάπ. Τρώμε πίνουμε και κάνουμε όνειρα . Σχολιάζουμε .

Το βράδυ η κόρη βγαίνει με τη Φωτεινή να δουν τους βαθμούς αλλά βρίσκουν το σχολείο κλειστό θα έλθουν αύριο πάλι . Πηγαίνουν και τρώνε από μια κρέπα. Μετά πάνε στη γιαγιά.

Εγώ κάθισα στο σπίτι . Παιδευόμουν με το PC που στη προσπάθεια να βάλω τα Linux νέκρωσα τα πάντα και έκανα εγκατάσταση ξανά .

Η μέρα τελείωσε . Αυτό ήταν . Τα καλά περνούν γρήγορα . Δύο χρόνια για μιας μέρας χαρά .

Κάναμε ένα βήμα αλλά θέλει πολλά ακόμη .

Συγχαρητήρια Δήμητρα


2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΑ ... ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΛΑ ΣΟΥ ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ & ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΕΣ , ΜΕ ΑΓΑΠΗ , ΕΚΤΙΜΗΣΗ , ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΤΑΝΟΗΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ !! φΙΛΕ ΑΠΟΠΣΤΟΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΤΙ ΠΟΕΙΤΕ !! ΣΤΑΜΑΤΗΣ , ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ , ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ! http://snsarfara.blogspot.com ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχοντας γίνει κοινωνός και των προηγούμενων αναρτήσεων που αφορούσαν την αγωνία και τον προβληματισμό των γονιών για την "τακτοποίηση" των παιδιών τους, θα ήθελα να ΣΥΓΧΑΡΩ πρώτα την κόρη σας και στη συνέχεια εσάς, μάνα και πατέρα. Η αγωνία και αβεβαιότητα μεγάλη. Με την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακή Σχολή τα βάσανα και αγωνίες τελειώνουν; Μάλλον όχι. Είναι μια νέα σελίδα στη ζωή της οικογένειας. Μια όμορφη σελίδα. Ακολουθούν και άλλες. Πάντα όμως κάπου εκεί κοντά θα βρίσκονται οι γονείς, τάχα αδιάφοροι, τάχα ασχολούμενοι με τα PCs, αλλά με το μυαλό και την καρδιά τους αφιερωμένα στα παιδιά τους.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή