Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

26/8/09

Πήρα 20.000 μόρια θα γίνω δάσκαλος να διδάσκω την άλφα-βήτα

Βγήκαν τα αποτελέσματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ και όπως κάθε χρόνο έχουμε το παράδοξο της δυσαρμονίας βαθμολογίας βαρύτητα σχολής .
Κάθε σχολή έχει και ένα βαθμό δυσκολίας έτσι οι φοιτητές που πηγαίνουν πρέπει να έχουν και τις α) δυνατότητες να ανταπεξέρθουν και β)να αγαπούν το αντικείμενο της σχολής για να αποδώσουν στα μαθήματα αλλά και σαν αυριανοί επιστήμονες - επαγγελματίες - ερευνητές.
Οι υποψήφιοι όταν επιλέγουν σχολή σαν βάση πρέπει να έχουν αυτά τα δύο κριτήρια και μετά τα της επαγγελματικής αποκατάστασης ,κύρος σχολής , κοινωνική καταξίωση , οικονομικές απολαβές. Αλλωστε όταν κάποιος είναι πετυχημένος σε ένα επάγγελμα όλα τα άλλα έρχονται .
Τις δυνατότητες ,τις δεξιότητες ,την αγάπη σε ένα αντικείμενο ,τα όνειρα για το τι θέλει να κάνει το άτομο τα αγνοούμε και το μόνο κριτήριο μας είναι οι επαγγελματική αποκατάσταση χωρίς αυτή να υπόσχεται σοβαρές οικονομικές απολαβές .
Η πολιτεία εκτός από τις πανελλήνιες εξετάσεις δεν υποβάλει τους υποψήφιους σε κανένα άλλο έλεγχο καταλληλότητας .Τα ΣΕΠ υπολειτουργούν αλλά όπου λειτουργούν τα μέσα που έχουν δεν μπορούν να βοηθήσουν τον υποψήφιο να πάρει απόφαση .
Στα αποτελέσματα των εξετάσεων βλέπουμε πολλοί υποψήφιοι που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες να προτιμούν σχολές που οι απαιτήσεις τους δεν είναι μεγάλες
Αν δεχτούμε ότι κάποιοι επέλεξαν την σχολή λόγω δεξιότητας και αγάπης προς το αντικείμενο οι υπόλοιποι την επέλεξαν γιατί υπόσχεται άμεση πρόσληψη στο δημόσιο .
Τα άτομα αυτά ενώ θα μπορούσαν να ασχοληθούν με επιστήμες απαιτητικές και να αποδώ σουν προς όφελος δικό τους και του συνόλου αχρηστεύονται σε τραγουδάκια και χαρτοκοπτική. Τα περισσότερα βέβαια σε βάθος χρόνου θα είναι ανικανοποίητα από το επάγγελμα τους με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Η λανθασμένη επιλογή και η κατάταξη σε σχολή με την μέθοδο των μορίων γέμισε την Ελλάδα με λάθος πολίτες σε λάθος θέση .
Διαπιστώνουμε μια πτώση στην ποιότητα των υπηρεσιών , ανυπαρξία έρευνας στα πανεπιστήμια , επαγγελματίες δυσαρεστημένους με το επάγγελμα τους .
Το χειρότερο είναι ότι το κακό που έγινε δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα γιατί οι λάθος επιστήμονες έχουν καταλάβει τις θέσεις και θέλει 30 χρόνια για να τις αφήσουν .
Μέχρι τότε θα τα παιδιά μας θα βγαίνουν αμόρφωτα , θα πεθάνουν μερικοί από ιατρικά λάθη , και θα πέσουν μερικά σπίτια .
Τι είναι αυτά μπροστά στη αιωνιότητα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου