Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

6/4/11

Τι να κάνουμε τα ευρώ μας για να μην τα χάσουμε




1)      Να τα φυλάξουμε στο σπίτι μας :  δεν χάνουν την αξία τους σε μια αλλαγή νομίσματος ,έχουμε ρευστό αν βάλουν όριο στις αναλήψεις ή στη ακραία περίπτωση  παγώσουν τις καταθέσεις αλλά δεν παίρνουν τόκο και κινδυνεύουν από τους κλέφτες.
2)      Τα καταθέσουμε στη τράπεζα . Στη παρούσα φάση υπάρχει εγγύηση μέχρι 100.000 ευρώ .Αλλά κανένα δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό θα ισχύει σε μια έκτακτη εθνική κατάσταση. Το πιο πιθανό σε μια αναδιάρθρωση  είναι μπει πλαφόν στις αναλήψεις για να προστατευτούν οι τράπεζες από τις υπεραναλήψεις μια και τα κεφάλαια τους θα έχουν πρόβλημα . Το ακραίο σενάριο είναι να παγώσουν οι καταθέσεις και να μην σου δίνουν τίποτε . Πράγμα απίθανο .
3)      Να τα βάλουμε στη θυρίδα : Εχουν ασφάλεια εφόσον δεν αλλάξει το νομικό πλαίσιο των θυρίδων . Σε μια εθνική κρίση είναι δυνατό να υπάρξει δυνατότητα να ανοιχτούν οι θυρίδες από την πολιτεία και να κατασχεθεί το περιεχόμενο.
4)      Να αγοράσουμε  ακίνητα : Η γη ποτέ δεν χάνει την αξία της αλλά δεν μπορείς να έχεις ρευστό την ώρα που θα τα χρειαστείς.
5)      Χρυσός και άλλα νομίσματα :Παρέχουν ασφάλεια στο κεφάλαιο αλλά πρέπει να είσαι γνώστης των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του χρόνου αγοράς και πώλησης για να μην ζημιωθείς
6)      Να εξάγεις το κεφάλαιο σε ξένη τράπεζα: Γίνεται μέσω τραπεζών που συνεργάζονται με αντίστοιχες τράπεζες. Εχει ασφάλεια και το κεφάλαιο θα κινδυνεύσει μόνο αν και η ξένη τράπεζα ή η αντίστοιχη χώρα θα βρεθούν  σε κρίση όπως η Ελλάδα .Απίθανο αν διαλέξεις Γερμανική , Ελβετική ή Αμερικάνικη τράπεζα.  Υπάρχει το ενδεχόμενο σε μια εθνική κρίση η Ελλάδα να απαιτήσει να επαναπατριστούν τα κεφάλαια (απίθανο να δεχτούν οι ξένες τράπεζες), να φορολογήσει υπέρμετρα όσους έβγαλαν κεφάλαια (δύσκολο για τους πολιτικούς μας).
Η καλύτερη πρόταση είναι η όσο μεγαλύτερη διασπορά του κινδύνου για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές απώλειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου