ΟΙ Αμερικάνοι , οι Ευρωπαίοι , οι Ρώσοι , Οι Άραβες , Ιράκ, Ιράν , η Τουρκία όλοι πολεμούν με όλους στη Συρία Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους .
Το αποτέλεσμα είναι ότι (γιατί τώρα άρχισαν και όχι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος; ) άρχισαν να περνούν το Αιγαίο χιλιάδες πρόσφυγες με φουσκωτά και να θέλουν μέσω Ελλάδος να φτάσουν στη Γερμανία και Σκανδιναβικές Χώρες .
Η Ευρώπη όπως και με την οικονομική κρίση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συνολικά και με δικαιοσύνη το πρόβλημα κατανομής των προσφύγων .
Αρχικά κατηγορούσε την Ελλάδα ότι δεν κάνει τα Hot spot όπου θα καταγράφονταν οι πρόσφυγες .
Βέβαια και οι Έλληνες το έπαιζαν ανθρωπιστές αφήνοντας ελεύθερα να έρχονται χωρίς κανένα έλεγχο και σχεδιασμό στο όνομα της ελευθερίας των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους.
Όταν ο αριθμός των προσφύγων είχε αυξηθεί υπερβολικά στη Ελλάδα αλλά και στη Ευρώπη άρχισαν όλοι να ανησυχούν και να φοβούνται για τι θα επακολουθήσει αν συνεχιστεί αυτή η ροή.
Έτσι έκλεισαν τα σύνορα οι Αυστριακοί , οι Σκοπιανοί , οι Σέρβοι, οι Ουγγαρέζοι , οι Αλβανοί με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί στα σύνορα στη Ειδομένη αυτή την στιγμή 5000 (καταφτάνουν κάθε ημέρα 2000- 3000) και να περνούν μερικές εκατοντάδες μετά από αυξημένους ελέγχους.
Από τα νησιά καθημερινώς καταφτάνουν στο Πειραιά χιλιάδες και το καλοκαίρι θα γίνει χαμός.
Η πολιτεία τους βάζει σε λεωφορεία και τους φέρνει στη Ειδομένη όπου εκεί στοιβάζονται και περιμένουν .
Έχουν δημιουργηθεί hot spot σε διαφόρους Δήμους για να παρκάρονται μέχρι νεωτέρας Έχουν ναυλώσει πλοία για να παραμένουν μέσα σε αυτά μερικές μέρες ώστε να υπάρχει καθυστέρηση.
Όλη η ιστορία επιδεινώνεται από την συμπεριφορά της Τουρκίας που με την πίεση των προσφύγων θέλει να πιέσει την Ευρώπη να συντομεύσει την ένταξη της στη Ευρώπη. Αλλά και την Ελλάδα για να κερδίσει πόντους στο Αιγαίο.
Συμπέρασμα :
α)Οι ηγέτες δεν πρέπει να έχουν συναισθηματικούς ενδοιασμούς να παίρνουν εγκαίρως αποφάσεις για το καλό των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους για να μη χρειάζεται να παίρνουν τις ίδιες αποφάσεις μετά ,αλλά κάτω από πίεση
β) Στη Ευρώπη όσο και καλή θέληση να υπάρχει δύσκολα ξεχνούν τα εθνικά κράτη τα συμφέροντα τους .Σε εύκολες εποχές λέγονται μεγάλα λόγια περί ανθρωπισμού αλλά όταν έλθουν τα δύσκολα όλοι μαζεύονται στη χώρα τους και αδιαφορούν για τους άλλους. γ)Όταν έλθουν τα δύσκολα θα μπορέσεις να θυσιάσεις τα κεκτημένα σου για να τα μοιραστείς με τους αναξιοπαθούντες ή θα προτιμήσεις να τα περιφρουρήσεις και να ξεχάσεις όλους τους άλλους ; Αν κάνεις το 1ο θα είσαι "Άγιος" ,επειδή όμως είμαστε άνθρωποι κάνουμε το 2ο.
Απλώς στη αρχή δείχνουμε ζήλο , αλλά όταν αυτό που πρέπει να δώσουμε αρχίζει να αγγίζει ζωτικά μας συμφέροντα ,τότε κάνουμε πίσω βρίσκοντας προφάσεις .
Και να μη ξεχνάμε οι φτωχοί υπάρχουν για να υπάρχουν οι πλούσιοι.
Αν μοιράσουμε ισόποσα το συνολικό πλούτο σε όλους το αποτέλεσμα θα είναι όλοι να γίνουν φτωχοί με σταδιακή επιδείνωση της φτώχιας τους επειδή δεν θα υπάρχει κανείς που να έχει δυνατότητα .
Αλλά και δυνατότητα να έχει (οικονομίες ετών ) γιατί να προχωρήσει σε δημιουργία θέσεων εργασίας, αφού αυτός σαν άτομο θα είναι υποχρεωμένος να κρατά για τον ευατό του το ίδιο ποσό εισόδηματος με όλους τους άλλους.Το επιπλέον θα μοιράζεται στο σύνολο. Δεν θα έχει κίνητρο. Αυτο το κίνητρο είναι η δύναμη που σπρώχνει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν , να παράξουν.
Ωραίες είναι οι ιδέες για ισοκατανομή αλλά η ανθρώπινη πραγματικότητα είναι άλλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου