Οτι θέλετε να μάθετε στη LivePedia

18/8/09

Επιστροφή από τις διακοπές

Τέλος οι διακοπές.
Τι γίνεται τώρα ;
Ξαφνικά όλα αυτά που προσπαθήσαμε να πνίξουμε στη θάλασσα τα ξαναβρίσκουμε μπροστά μας.
Στις συζητήσεις πέφτει πολύ φιλοσοφία :
Οι διακοπές είναι λίγες γι αυτό αξίζουν αλλιώς θα έχαναν την αξία τους. (Και πολλές να ήταν πάλι την ίδια αξία θα είχαν )






Αν όλος ο χρόνος ήταν διακοπές δεν θα τις ευχαριστιόμασταν .( Δώσε εμένα όλο τον χρόνο διακοπές και ας μην τις ευχαριστιόμουν ).
Με τις διακοπές γεμίζουμε τις μπαταρίες .(Και αδειάζουν οι τσέπες
).

Κάποτε οι διακοπές ήταν για λίγους οι υπόλοιποι κάθονταν στα σπίτια τους . Βέβαια μονοκατοικίες ήταν τότε δεν έκανε τόση ζέστη . Υπήρχαν και οι αυλές με τα λουλουδάκια μαζεύονταν εκεί μιλούσαν περνούσε η ημέρα .Το βράδυ αν η ζέστη ήταν μεγάλη έβγαζες ένα ράντζο ( από το στρατό) στη αυλή και κοιμόσουν . Οσοι ήταν τυχεροί και κατοικούσαν σε παραθαλάσσια πόλη ή χωριό πήγαιναν το Σαββατοκύριακο ή και τα απογεύματα να δροσιστούν στη θάλασσα .
Τότε ανθούσε και ο ορεινός τουρισμός . Οι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από τις κακουχίες των εποχών εκείνων υπέφεραν από αρθριτικά , κατάλοιπα φυματίωσης , αδυναμία τα παιδιά δεν συμπαθούσαν την υγρασία της θάλασσας ήθελαν ξηρό βουνίσιο αέρα .



Τώρα στο βουνό πηγαίνουν όχι για να αναρρώσουν αλλά για να κάνουν ποδήλατο βουνού, πεζοπορία ,κανό, αναρρίχηση.
Δεν γνωρίζω αν σήμερα αυξήθηκε ο αριθμός των παραθεριστών αλλά παραλίες που τότε ήταν έρημες τώρα είναι γεμάτες. Εκτάσεις ξερές και άγονες τώρα είναι μικρές πόλεις των δύο μηνών .
Οι πολιτικοί διαμαρτύρονται για την ανέχεια ,την φτώχια , την ανεργία των πολιτών. Καλά κάνουν και ζητούν περισσότερα αυτή είναι η δουλειά τους . Αλλά όποιος έζησε τα χρόνια εκείνα μπορεί να συγκρίνει και να δει πότε ζούσαν καλύτερα οι πολίτες τότε ή τώρα .
Τώρα ζούμε καλά .
Θα μπορούσαμε να ζούμε καλύτερα . Αυτό όμως δεν σταματά .Πάντοτε θα θέλουμε περισσότερα και ποτέ δεν θα πούμε φτάνει δεν θέλω άλλο . Αυτά μου αρκούν.
Τότε η επιθυμία των πολλών ήταν να έχουν φαγητό τη επομένη. Τώρα η επιθυμία είναι τα ρούχα τα αυτοκίνητα το εξοχικό . Διαφορετικές αποχές άλλες προτεραιότητες.
Νομίζω τότε με το ράντζο στη αυλή ζούσαμε καλύτερα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου